Nye tider! Nye medisiner!:p

Har i den siste tiden hatt mye kontakt med bergen. Har vert til kontroller og undersøkelser, men de har ikke ført til noe konkret. Betennelsen blir ikke mindre av å bare gå til kontroll!! ;-)

Så fredag 30.01 var jeg igjen til konsultasjon. Der ga jeg klar beskjed om at nå MÅ vi gjøre noe! Har gått med chron nederst i tarmen i ca tre måneder uten at det er satt igang noen behandling, foruten humira. Men den hjelper ikke nederst uansett. Det ble diskutert forksjellige muligheter. Cellegift, den hadde jeg god virkning av tidligere. Eller stomi. Som og virket positivt på chronen nederst i tarmen. Men det ble ingen av de alternativene. De ringte fra med.pol. Og de hadde diskutert og kommet frem til at jeg trengte en ny medisin, husker ikke navnet i farten, men den settes intravenøst. Den var ny høsten 2014.

Humira nivået i blodet er veldig stabilt og fint, så den burde engentlig kurere chronen nederst. Men siden den ikke klarer det, må jeg ha noe annet.

Er ganske spent på om den virker og om det blir noen "interesange" bivirkninger! :D skal og inn til ny undersøkelse ang endetarmen innen en måneds tid.:-)

8 kommentarer

Hanne

08.02.2015 kl.22:54

Er det Entyrio (eller noe i den duren) du får prøve? Den er helt ny...skal visstnok være en super-medisin, så håper du får kjempe god virkning av den!! Men, skal du fortsette på Humira samtidig?

Å gå lenge med betennelse er ikke noe godt nei, så bra du sa i fra! ;)

Fotsporene

08.02.2015 kl.23:53

Har du sett forskning som viste at innvoldsorm var positivt for personer med chrons ?? Var spennende å se og hvor mye det faktisk virket på :) Lykke til og håper du blir bedre fort :)

Peter

09.02.2015 kl.01:09

Hanne: husker ikke navnet..:) må ha vert uten Humira minst to uker før jeg kan få den nye..:)

Peter

09.02.2015 kl.01:11

Fotsporene: har aldri hørt om det..:) men sikkert verdt å prøve. Hørest ikke så bra ut, men kan sikkert funke;)

Emmy

09.02.2015 kl.10:03

Is het dit middel Peter? Lijkt me hoopvol. Sterkte.

Vedolizumab, hoop voor Crohn-patiënten?

Wetenschappers over de hele wereld houden zich bezig met onderzoek naar middelen die deze aandoening effectief kunnen bestrijden. Vanwege het grote aantal patiënten wereldwijd hoeft men over een gebrek aan aandacht voor de aandoening niet te klagen. Het Japanse farmaceutische bedrijf Tekada UK heeft hierin wellicht een doorbraak gevonden met de ontwikkeling van het middel Vedolizumab.

Het gaat om een zogeheten TNF-alfa-remmer, waar ook middelen als Adalimumab en Infliximab onder vallen. Deze middelen remmen een specifiek molecuul (cytokine) af die ontstekingsreacties in de kaart kunnen spelen. Ze worden al sinds de jaren '90 gebruikt maar de ontwikkeling van Vedolizumab is een van grootste doorbraken sindsdien. Het bijzondere van Vedolizumab is dat het in plaatst van het gehele afweersysteem te onderdrukken alleen inwerkt op de darmen. Dit is veel beter voor de algehele gezondheid van patiënten. Verzekeraars moeten daar wel diep voor in de buidel tasten. Een behandeling met Vedolizumab kost zo'n ? 15.000 euro. Het moet om de acht weken per infuus worden toegediend.

Fotsporene

09.02.2015 kl.22:28

hehe nei høres ekkelt ut , men han de filmet var kjempe positiv og hadde aldri vært så frisk fra chrons :)

Helge

10.02.2015 kl.18:37

Lykke til Peter og god bedring

13.02.2015 kl.17:27

Ønsker deg virkelig god bedring Peter. Håper inderlig at dublir bedre. Hils din skjønne fru

😍

Skriv en ny kommentar

Peter

Peter

31, Stord

Jeg heter Peter og er gift med en fantastisk jente fra Holland! Vi giftet oss 29.12.2005. Vi har fire fantastiske gutter sammen! Og vi har det veldig godt, tross omstendighetene!

Kategorier

Arkiv

hits