Undersøkelsen!

I dag 24.11.14 kl 0830 ble jeg kjørt ned til undersøkelse(koloskopi i narkose). Resultatet var veldig overaskende. Jeg har jo i lengre tid hatt vondt i magen, og MR bildene som ble tatt for ca to mnd siden viste flere plasser med trange partier og betennelse. Men idag fant de ingenting! Og tarmen ser veldig fin ut! Så det er jo på en måte veldig bra! Spørsmålet til legene er nå hva som har forårsaket smertene. Så jeg skal tilbake til andre undersøkekser, som ikke har med tarmen å gjøre. Det blir nok ikke før på nyåret. Det viste seg og at det er litt betent nederst i tarmen, mulig chron, så det blir behandlet med tabletter.(flagyl++).

Så da må jeg prøve å leve sunt! Det er blit forsket mye på pasienter med chron, om de reagerer på hva de spiser. Det har vert veldig forskjellige resultater fra person til person, jeg har fått med et skriv som er utarbeidet av flere forskere og eksperter. Der står det forskjellige oppskrifter og utvalgte typer mat som jeg kan spise og ikke spise. Det er absolut verdt et forsøk! :-)

6 kommentarer

Hanne

25.11.2014 kl.21:07

Sist jeg hadde dårlig periode fikk jeg kapsel-skopi slik at de fikk sett gjennom tynntarmen også. For selv om tykktarmen var fin hadde jeg mye betennelse gjevnt gjennom hele tynntarmen, som jo var det som ga meg smerter og plager. Så det kan jo fortsatt være crohnsen som plager deg...!?

Peter

25.11.2014 kl.22:25

Hanne: ja det er mulig. Har ikke prøvd kapsel skopi enda, men har lest litt om det. Det hadde nok vert smart å gjennomføre.:) skal tilbake snart for ny mr, så kan nevne det for dem da! Takk for tipset!

Emmy

27.11.2014 kl.09:40

Ha Peter, fijn om zo met je mee te kunnen leven. Wens je veel sterkte.

Blij met jullie samen.en jullie gezin. ;-)

MissNano

07.12.2014 kl.00:39

Jeg har et spørsmål til deg. Jeg har selv slitet med mageproblemer i noen år nå, og er litt bekymret for at jeg kanskje snart må ta koloskopi. Det jeg lurer på, er at etter selve undersøkelsen er ferdig, gjør det veldig vondt i magen pga all luften som har kommet inn? Jeg spurte min lege om det, men det er ikke alltid at de er 100% ærlig om hvor vondt ting egentlig er, så tenkte jeg kanskje kunne få et ærlig svar av deg siden du nettopp har tatt undersøkelsen selv =)

Peter

07.12.2014 kl.20:10

MissNano: hei! Det kan gjøre veldig vondt. Men det er ikke sånn at det gjør vondt etter hver undersøkelse. Vet ikke hva som gjør at det varierer, kanskje hvor langt opp de går...men jeg får noen ganger ekstreme smerter etterpå, og noen ganger kjenner jeg ingen ting..:-) så det varierer. En ting som faktisk kan gjøre utslag, er hvor godt tømt du er før undersøkelsen. Jo bedre tømt, dess mindre luft behøver de å blåse inn. Grunnen til at de blåser luft er for å se bedre, så det kan jo vær noe du kan nevne før undersøkelsen. Finnes nemlig mange måter å tømme seg på..:-) håper du blir bra så du slepper!
Mvh Peter

MissNano

08.12.2014 kl.07:46

Tusen takk, og takk for ærlig svar =)

Skriv en ny kommentar

Peter

Peter

31, Stord

Jeg heter Peter og er gift med en fantastisk jente fra Holland! Vi giftet oss 29.12.2005. Vi har fire fantastiske gutter sammen! Og vi har det veldig godt, tross omstendighetene!

Kategorier

Arkiv

hits