Medisiner/bivirkninger/resultater

Jeg har opp igjennom tiden brukt mye forskjellig. Det har vert #positive og #negative #resultat.

Den mest vanlige og mye brukte #prednisolon, brukes til mange typer #sykdommer. Jeg begynte tidlig på prednisolon, hadde middels effekt, begynte på #40mg og trappet ned. Etter noen måneder kom #sykdommen tilbake. Fikk #80mg og trappet ned, på 40mg merket jeg at #symptomene tok seg opp igjen. Da ble det prøvd lit forskjellig. Husker ikke nøyaktig, men prøvde prednisolon og #imurel. Prednisolon og #flagyl. Flagyl og imurel. Hadde forskjellige bivirkninger av disse. Den skumleste var vel med prednisolon og imurel, etter noen få dager fikk jeg #beinmargskolaps, dvs, når jeg kom inn på akutten var #immunforsvaret mitt på 0,01%. Det var veldig #kritisk. Jeg husker jeg hadde ett lite munnsår som iløpet av natten utviklet seg til å bli et stort åpent sår hele venstre side av ansiktet. Det ble satt hurtig igang med behandling i form av imunsprøyter. Etter fire fem dager begynte immunforsvaret å stige.

Etter denne episoden begynte jeg på #entocort. Stod på dette preparatet i ca 5 år. Hadde en veldig fin periode fra sommer 2003, til høst 2005! Våren 2006, fikk jeg sterke smerter i mageregion og veldig kvalme. Ble lagt inn på Stord sykehus. Det ble da etter mye diskusjon, bestemt at jeg skulle få #remicade. Den hadde veldig god effekt! Bare dager etter første behandling merket jeg bedring. Behandlingen er #intravenøst, og det tar ca to timer. 1 behandling, så to uker pause, 2 behandling, så 6 uker pause og så 3 behandling. Sånn var min behandling, men det kan nok variere.
Hadde en fin periode etter denne behandlingen. Men dessverre, chronen bestemte seg for å komme tilbake ca et halvt år til ett år etter.
Vi flyttet til Holland, februar 2007. Jeg fikk jobbe der som elektriker. Vi trivdes veldig! Og vi bodde veldig fint! Men hele den perioden slet jeg med dårlig tarm. Mye diaré, kvalme og krampe. Jeg ble sommer 2007 lagt inn på Sophia sykehuset i zwolle. Der ble det tatt #undersøkelser som viste #oppblussning av Chron. Det ble spekkulert i om jeg skulle beg med remicade igjen, så det ble tatt en blodprøve som skulle gi svar på om jeg hadde utviklet et antistoff mot Remicade. Det hadde jeg, så da kunne jeg ikke begynne på den medisinen. Derfor begynte jeg på #Humira sommeren 2007. Det var i begynnelsen ganske skummelt å sette sprøyten selv, og det har fra begynnelsen gjort veldig vondt.😒
Jeg hadde ganske bra virkning av Humira. Men jeg slet med løs mage stortset hver dag. Og det førte til mye trøbbel i endetarm.
Vi flyttet til Norge våren 2008. Jeg fikk jobb med en gang. Jeg slet veldig med mage og #endetarm.
Jeg gikk regelmessig til #oppfølging hos #spesialist. Det ble ikke gjort stort med plagene som fortsatte, og som ble stadig verre. Det ble da satt igang behandling med remicade etter div undersøkelse. Første behandling gikk bra. Men når jeg skulle begynne på andre behandling fikk jeg en reaksjon. Merket plutselig at jeg ikke klarte å puste, og det ble bare verre og verre. Kroppen skalv, og ristet. Var ganske redd akkurat da, for jeg hadde lest og hørt om evt reaksjoner på remicade, og at de er dødelige hvis det ikke blir satt igang motbehandling umiddelbart. Det ble det selvfølgelig gjort, og det gikk til slutt bra.😅

7 kommentarer

¤ Femiklatten ¤

12.11.2014 kl.16:17

Er selv innlagt på psykiatri under utredning- skriver selv om medisiner men ikke noe postet enda.. likte bloggen enormt- synes du er tøff og håper du ikke gir opp!

Peter

12.11.2014 kl.17:09

¤ Femiklatten ¤: takk for det!

Miss HaDa

13.11.2014 kl.22:32

Stoppet du med Remicade etter 3.behandling? Jeg har stått fast på den hver 8.uke nå i snart 4 år... det er det eneste som holder meg frisk :P

Bruker du noen medisiner nå`?

Peter

13.11.2014 kl.23:35

Miss HaDa: jeg fikk bare 3 behandlinger. Forstod det sånn at det varierer fra person til person. Mtp sjukdomsbilde.
Jeg bruker nå humira hver uke 40mg.

Fotsporene

14.11.2014 kl.21:15

tøft at du vil skrive om sykdommen og live ditt med den, ønsker deg lykke til og håper at det vil bli lettere dag for dag :)

Heidi

14.11.2014 kl.21:17

Får et bedre bilde av ka du har vert igjennom kjære bror!! E så glad i deg💙 Masse masse lykke til videre!!

Peter

14.11.2014 kl.21:24

Fotsporene: takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

Peter

Peter

31, Stord

Jeg heter Peter og er gift med en fantastisk jente fra Holland! Vi giftet oss 29.12.2005. Vi har fire fantastiske gutter sammen! Og vi har det veldig godt, tross omstendighetene!

Kategorier

Arkiv

hits