CAA

Jeg fikk 28.02.2014 diagnosen CAA.(cerebral amyloid angiopati).
CAA er en sykdom som gjør at hjernenen produserer et gift stoff, som igjen fører til at blodårene i hjernen hovner opp og sprekker.

Dette var veldig sjokkerende og uventet, men sammtidig ganske godt å få vite at det var en grunn til de symptomene som jeg har.
Jeg ble egentlig sendt til Haukeland for utredning av ME. I forkant hadde jeg tatt en MR av hode på Stord sykehus. Jeg ble oppringt når de hadde fått bildene, og de sier at bildene viste noe som var uvanlig, men de mistenkte ikke noe alvorlig. Jeg ble derfor sendt til Haukeland, til nevrologisk, og der ble det tatt en ny avansert MR av hodet. Det tok lit tid før svaret kom. Jeg ble, etter at de hadde fremkalt bildene og studert dem ganske nøye kalt inn til nervrologisk. Overlegen forklarte da hva de mistenkte, og han sa hva de hadde funnet. De hadde diskutert veldig lenge med teamet, og de hadde brukt veldig lang tid på bildene. Det var altså flere svarte flekker på hjernen, som viste seg å være blod flekker. Han sa at jeg hadde hatt en del mikroskopiske hjerneblødninger. Jeg ble lagt inn på nervrologisk til videre utredning. Det ble tatt mange ulike tester, både fysisk og sykisk.
De konstaterte etterhvert med diagnosen CAA. Det er en diagnose som er veldig vanskelig og komplisert å stille. Og de fleste som får denne diagnosen dvs, ca 90% er over 60 år. Vi får egentlig veldig lite info om denne sykdommen og hva eller hvordan vi bør forholde oss til den. Det viser seg at de har egentlig ikke så mye erfaring med den ennå, og det finnes ingen behandling. Det eneste som kan forsinke prosessen er lavt blodtrykk og så lite stress som mulig.
Vi søkte jo selvfølgelig på nett etter info, noe som kanskje ikke var så lurt, men vi måtte jo vite mer en det som ble fortalt. Jeg kommer ikke til å skrive hva det står på nett, men enhver kan selv lese hvis en er interessert. www.dutchcaafoundation.nl
Her står det litt info om sykdommen, og det skal være mulig å velge språk. 😊👍

#caa #MR #mr #nervrologisk #haukeland #undersøkelse #utredning #me #ME

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Peter

Peter

31, Stord

Jeg heter Peter og er gift med en fantastisk jente fra Holland! Vi giftet oss 29.12.2005. Vi har fire fantastiske gutter sammen! Og vi har det veldig godt, tross omstendighetene!

Kategorier

Arkiv

hits