Opprinnelsen

Jeg ble diagnosert med Morbus Chron våren 1998. Jeg hadde i lang tid slitt med mye mage smerter og problem med endetarmen. Ble opperert tre ganger før jeg var ferdig med ungdomsskolen. Måtte fjerne lit forskjellig som var betent i både tarm og endetarmen. Dette gikk veldig mye ut over skolegangen min. Klarte ikke sitte på de gamle harde tre stolene vi hadde den gang. Var borte opp til to mnd av gangen.
Jeg slet endel med sykdommen i årene som gikk, og har prøvd det meste av medikament som var tilgjengelig på den tiden. Nå bruker jeg Humira hver uke 40mg. Det har jeg gått på i syv år. Det har fungert greit, selv om at sykdommen kommer å går når det passer for den.😊 Etter at årene gikk har jeg hatt opp og nedturer når det gjelder sykdommen. Og i 2011 toppet det seg. Da hadde jeg gått mange år med løs mage og vondt i endetarmen, med mye blod. Fikk råd fra legen, spesialisten på Stord sykehus, å bruke krem og stikkpiller som skulle hjelpe. Men det hjalp ingenting. Det er ganske uforklarlig hvor vondt det var. Trodde ved flere anledninger at jeg bokstavelig talt skulle dø av smerten når jeg hadde avføring. Jeg ble til slutt sendt til Haukeland, og der så overlege Frank Pfeffer med en gang hva som var galt. Endetarmen var totalt ødelagt, begge lukkemusklene var vekke. Så det var ingen vei utenom å legge ut tarmen. Jeg gikk i ett år med avlastende sigmiostomi, som fungerte greit med tanke på endetarmen. Jeg personlig synest det var forferdelig. Det var tungt i begynnelsen, og vanskelig å venne seg til. Men det gikk greit. Vi prøvde 31.05.2012 å legge tarmen tilbake på Stord sykehus. Det gikk ikke etter planen. Det er litt usikkert på hva som skjedde, men det ble i hvertfall laget ett hull i tarmen som de ikke såg, og sydde igjen. Jeg hadde jo selvfølgelig vondt etter en sånn operasjon, men jeg merket med en gang at noe var galt. Smertene tok seg fort opp, og det samme gjorde crp'en. Kirurgen var overbevist om at alt var "ok". På tredje dag med hull i tarmen og intense smerter, kommer kirurgen inn og presterer å si at alt er normalt! Jeg ser bort på intensiv sykepleieren og spør "sa han at alt var normalt?" Jeg kunne ikke tro det. Jeg hadde da 380crp, feber og en stor hard kul på magen, og han synest alt såg normalt ut.😏 det ble etter stort press fra familien tatt en CT av mageregion og det viste seg at det var fri luft og veske i magen. Jeg ble da sendt til Haukeland umiddelbart. Der ble jeg opperert og tarmen ble lagt ut igjen. Det ble tatt ut ca 5 liter væske fra buken. Jeg fikk full bukhinnebetenelse og måtte ligge lenge med fire dren for å tømme rester.

#morbuschron #crp #haukeland #smerter #sykehus #stord #chrons

3 kommentarer

Alice Steyn

02.11.2014 kl.22:57

Veldig inntresant og lese! Tenke masse på dg Peter!❤️

vetle nilsen

03.11.2014 kl.23:54

Visste ikke noe om dette før for bare noen uker tilbake. Veldig interessant men også vondt å lese. Er veldig takknemlig for at jeg ikke har møtt på slike forhold enda, tror ikke jeg hadde taklet det. Du må derfor være en sterk sjel, eller tro på en sterk kraft fra gud, når du holder ut så lenge. Håper det går bedringens vei, tenker på deg fetter!

Peter

04.11.2014 kl.08:47

vetle nilsen: takk for det vetle! Alt skjer til det beste;)

Skriv en ny kommentar

Peter

Peter

31, Stord

Jeg heter Peter og er gift med en fantastisk jente fra Holland! Vi giftet oss 29.12.2005. Vi har fire fantastiske gutter sammen! Og vi har det veldig godt, tross omstendighetene!

Kategorier

Arkiv

hits